Facebook Messenger'da Arkadaşlarınızla Satranç Oynayabileceğinizi Biliyor Muydunuz?

Facebook Messenger'da Arkadaşlarınızla Satranç Oynayabileceğinizi Biliyor Muydunuz?
Facebook Messenger ile artık satranç oynamak mümkün.
Dünya'nın popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan Facebook Messenger kendini geliştirmeye devam ediyor. Yeni gelen bir özelliğe göre artık Messenger üzerinden satranç oynamak mümkün.
İlk başlarda Facebook'un yan uygulaması olarak piyasaya sürülen, ancak kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanınca, kendi yolundan devam eden mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger, sürekli olarak geliştirilmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir özelliğe göre artık arkadaşlarınızla sohbet ederken aynı anda satranç oynamanızda mümkün.
Messenger'i aktif olarak kullanan kişilerin bir hayli seveceği bu özellik sohbetlere renk getirecek. Satranç oyununu başlatmak ise oldukça basit. Oyuna başlamak için sohbet sırasında "@pbchess play"(tırnaklar olmadan) yazarak oyunu başlatabilirsiniz. Bundan sonra ise taşların rotasyon kodlarını yazarak oyunu oynayabilirsiiniz. Örneğin bir piyonu ilk defa hareket ettirecekseniz "@fbchess Pe4" ya da bir atı hareket ettirecekseniz "@fbchess Nb3" komutlarını kullanabilirsiniz. Eğer diğer komutları soracak olursanız "@fbchess help" yazarak diğer komutları öğrenebilirsiniz. Oyun, PC ve mobil platformlarda sorunsuz bir şekilde oynanabiliyor.
Messenger satranç özelliği kullanımda
Satranç oyunu için ne yazık ki şu anlık dokunmatik desteği bulunmuyor. Bunun nedeni olarak ise Facebook'un halen daha bu özelliği test etmesi olarak gösteriliyor. İlerleyen günlerde bu özelliğin geliştirilmesi bekleniyor. Hayatımıza sürekli olarak yenilikler katan Facebook'un bir sonraki yeniliğini merakla bekliyoruz.
Share on Google Plus

About Berat

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.