Reklam Engelleme Araçlarını Etkisiz Hale Getiren Yeni Bir Araç Geliştirildi

     Reklam Engelleme Araçlarını Etkisiz Hale                     Getiren Yeni Bir Araç Geliştirildi
Reklam Engelleme Araçlarını Etkisiz Hale Getiren Yeni Bir Araç Geliştirildi
İnternet sitelerinin en büyük sorunlarından biri olan, internet kullanıcılarının ise yaygın olarak tercih ettikleri Adblock ve Adblock Plus gibi reklam engelleme araçları, uzun bir süredir kullanıcılara hizmet veriyor. Bu reklam engelleme araçları temel olarak internet siteleri üzerine yerleştirilen veya pop-up şeklinde çalışan standart reklamları ve videolarda çıkan reklamları devre dışı bırakıyor. Bu yöntem kullanıcılar için daha iyi bir internet gezintisi deneyimi anlamına geliyor. Fakat iş internet sitesi yayıncılarına gelince işler hiç de sanıldığı gibi olmamakta.
Sitemiz gibi internet üzerinde ücretsiz olarak kullanıcılara hizmet veren internet sitelerinin ana gelir kaynakları reklam olduğundan, bu tür ücretsiz yayın yapan sitelerin reklamlarının engellenmesi o sitelerinin gelirlerinin tamamen kesilmesi anlamına geliyor. Bu da sitelerin belli bir süre sonra yayın hayatlarını sonlandırmasını zorunlu kılıyor. Geçtiğimiz sene Adobe ve PaeFair işbirliğiyle yapılan bir araştırma sonucunda reklam engelleme sistemlerinde yüzde 41'lik bir artış rakamı görülmüş ve bu durum da internet sitelerinin 21.8 milyar dolar civarında bir gelir kaybı yaşamasına neden olmuştu.
Böyle bir kayıp neticesinde reklam firmaları ve internet siteleri bir çözüm yolları bulmak için kolları sıvamış. BlockIQ tarafından geliştirilen BlockBypass adlı sistem reklam engelleme araçlarını etkisiz hale getirmek için tasarlanmış. Bu sayede İnternet yayıncıları reklam gelirlerinin kesilmesi kaygısı yaşamadan yayınlarını devam ettirebilecekler. BlockBypass'ın çalışma sistemi reklam dağıtılan sunucuların coğrafi konumlarının proxy sunucuları aracılığıyla gizlenmesi mantığına dayanıyor. Bu sayede reklamlar Adblock benzeri reklam engelleme araçlarının kara listelerini aşabiliyorlar. BlockBypass reklam sunucusu ile ilgili verileri şifrelediği için bu verilere zorla erişmek de hemen hemen imkansız hale geliyor. BlockBypass, kendi URL'lerini düzenli aralıklarla otomatik olarak değiştireceği için BlockBypass sunucularının kara listeye alınması da engellenecek.
BlockBypass farklı özelliklere de sahip. Bu özellikler sayesinde siteye erişen kullanıcının herhangi bir reklam engelleme aracı kullanıp kullanmadığı görülebilecek ve istenirse bı kullanıcıların site içeriğini görmesi tamamen engellenebilecek. Şu an test aşamasında olan BlockBypass'ın kısa bir süre sonra aktif olarak kullanılmaya başlanması bekleniyor.
Share on Google Plus

About Berat

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.